Find vej: Forside » Artikler » Sygehusets Venner: Tønder er fremtidens model

Sygehusets Venner: Tønder er fremtidens model

Lagt på julegave24.dk den 12-12-2015 af Julemanden


Tønder Sygehus kan blive omfattet af regionens sparekatalog. Derfor lancerer Tønder Sygehus’ Venner en fælles kampagne, der skal sikre aktiviteterne på sygehuset”Tønder Sygehus – en model for fremtidens nære sygehus”. Sådan lyder hovedbudskabet i den kampagne, som foreningen Tønder Sygehus’ Venner i dag lancerer med støtte fra en lang række partnere.

– I Tønder har vi faktisk det, vi vil betegne som den perfekte model for, hvordan fremtidens nære sygehuse kommer til at se ud, siger sygehusvennernes formand, Tina Grøhn.

- Vi kan se, at der er mange, der er enige med os - praktiserende læger, interesseorganisationer som Diabetesforeningen, Ældresagen m.fl., og nu går vi sammen om en fælles kampagne, der skal bidrage til at sikre aktiviteterne på Tønder Sygehus. Vores mål er, at regionspolitikerne får en så fyldestgørende og helhedsorienteret opfattelse af sygehuset som muligt, så de får andet end kolde tal på et stykke papir som beslutningsgrundlag.

Baggrunden for initiativet i Tønder er, at regionen skal finde store besparelser på sundhedsområdet, og det kan betyde lukning af nogle af de mindre sygehuse.

Solid opbakning

Ca. 30 fremmødte repræsentanter for bl.a. Ældrerådet, Ældresagen, Osteoporoseforeningen, Diabetesforeningen, praktiserende læger i kommunen samt repræsentanter for de mange eksterne sundhedsaktører på Tønder Sygehus som f.eks, zoneterapi, fodterapi mv. gav på et møde i aftes hinanden håndslag på, at de vil føre kampagne sammen for sygehuset.

- Tilsammen har vi mange gode historier og faglige argumenter for, hvorfor en eventuel lukning af Tønder Sygehus er den helt forkerte vej at gå. Region Syddanmark uden Tønder Sygehus skaber et stort og rungende hul i det geografiske regionslandkort og betyder, at borgerne i Tønder Kommune ikke længere har lige adgang til sundhedsvæsenet sammenlignet med regionens øvrige borgere, siger Tina Grøhn. Og tilføjer:

- Dertil kommer så, at den model, vi har i Tønder, netop er den, man stiler efter andre steder. Blandt andet har Kolding netop åbnet et tilsvarende tilbud, fordi det ses som fremtidens måde at sikre borgernes nærhed til sundhedsvæsenet.

Kommunen er med

Også Tønder Kommune støtter op om foreningens tiltag. På mødet sagde borgmester Laurids Rudebeck bl.a.:

- Det setup, vi har på Tønder Sygehus i dag, er vejen frem. Det kan vi høre, når KL går ud med deres anbefalinger til fremtidens sygehus, og når Danske Regioner melder ud, at borgeren skal i centrum. Det er præcis det, der sker på Tønder Sygehus i dag. Fra kommunens side bakker vi 100 pct. op om Sygehusets Venner og den kampagne, der nu er sat i gang, og vi vil bidrage aktivt i det omfang, vi kan og må.

På mødet i går blev der nedsat en kampagnegruppe bestående af repræsentanter fra de praktiserende læger, Diabetesforeningen, Ældresagen, Sygehusets Venner samt Tønder Kommune.

Fakta:

Man kan melde sig ind i Tønder Sygehus’ Venner og støtte kampagnen med sit medlemskab. Det koster 50 kroner at blive medlem, og man kan indbetale til Kreditbanken på kontonummer 7933-1027072 eller overføre via swipp eller mobile pay på 5116 0853. Husk at påføre navn, adresse og mailadresse.

Måske en idé til årets julegave

Andre brugere fandt